EquiJoy  |  Aanbod  |   Het team  |  Verwijzers  |  Agenda  |  Contact  |  Aktueel  |   Links

PaardenPartner

Een training, in 5 blokken van elk 2 volledige dagen, die een basis kan leggen voor het therapeutisch of coachend werken met paarden.

Tijdens deze training gaan we in op de aspecten van het therapeut- / coachschap die bij ons hoog in het vaandel staan. Zo wordt er aandacht besteed aan de nodige achtergrondkennis voor het vak als therapeut/ coach en het scheppen van overzicht met betrekking tot de hulpvraag van de cliënt. Er is aandacht voor het persoonlijke proces van de studenten en er wordt uiteraard aandacht betseed aan de wijze waarop we het paard in kunnen zetten binnen de therapie.

 

Kosten:

De kosten voor de gehele training bedragen €3025,- incl BTW

In dit bedrag zijn de koffie, thee en de lunch inbegrepen, net als het studiemateriaal (reader) en de supervisie op de praktijkopdrachten.

Voor intervisie (indien gewenst) wordt de vrijdagavond voorafgaand aan het trainingsweekend tussen 19.00uur en 22.00uur onze ruimte ter beschikking gesteld.

Randvoorwaarden:

In principe willen we niemand uitsluiten van deze training, maar we willen wel aangeven dat enige ervaring in het werken met paarden vereist is om de training goed te kunnen doorlopen.

Verder stellen we de deelname aan de workshop; "Met het paard op ontdekkingstocht naar jezelf" voorafgaand aan de training als eis. Dit omdat we er dan zeker van kunnen zijn dat de personen die de training gaan volgen weten welke werkwijze wij erop nahouden.

Er kan dan van beide kanten worden ingeschat of de training aansluit bij de wensen, de behoeften en de mogelijkheden.

Tenslotte:

Deze training kan als ondersteuning of als basis dienen voor het therapeutisch werken met paarden. Het is geen erkende beroepsopleiding en we willen hem ook niet als dusdanig aanbieden. Na deelname aan deze training beschik je dan ook niet over een diploma als equitherapeut. Je krijgt van ons uiteraard wel een certificaat van deelname.

Ervaringen:

Martine

www.spiegelendpaard.be

 

"Na mijn opleiding als Ecologisch Pedagoog voelde ik nog een ‘gemis’ in het effectief coachen en therapeutisch werken met paarden.

Toen Kim te kennen gaf dat ze met de training PaardenPartner zou starten, moest ik niet al te lang nadenken om effectief mee in te stappen.

Doordat ik al eerder workshops bij Kim had mogen volgen, was ik er zeker van dat ze een kwaliteitsvolle training zou neerzetten. Ook de prijs was niet onbelangrijk. Vaak val je achterover van de enorme bedragen die gevraagd worden. Na de training gevolgd te hebben kan ik volmondig zeggen dat prijs/kwaliteit zeer goed zit.

Voor mij was de training vooral een groei in mijn eigen proces. Je wordt op een zeer deskundige manier begeleidt gedurende de 5 weekends. Dit maakt dat het mogelijk was om je kwetsbaar op te stellen en zo te kunnen leren van wat er zich aandient tijdens de training.

De afwisseling van theorie en praktijk vond een zeer mooie balans zodat je onmiddellijk met je ‘collega’s’ aan de slag kon .

Als huiswerk kregen we opdrachten mee die zeer nauw door Kim werden geëvolueerd en opgevolgd.

Ook de bereikbaarheid van Kim dmv mail , telefoon of skype tussen de 5 weekends door was voor mij een pluspunt.

Laat niet weg dat de mooie omgeving, de super leuke paarden , de professionele begeleiding, de verzorgde maaltijden er toe bij hebben gedragen dat dit voor mij als een zeer verrijkende training werd ervaren.

Zeker een aanbeveling voor mensen die de diepere niveaus willen ontdekken van het coachen en of therapeutisch werken met paarden. Maar ook een aanbeveling voor mensen die net nog maar beginnend zijn in dit werk. Kim weet zich perfect aan te passen aan de noden van haar ‘pupillen’ "

 

Foto impressie:

klik hier