EquiJoy  |  Aanbod  |   Het team  |  Verwijzers  |  Agenda  |  Contact  |  Aktueel  |   Links

 

Equitherapie
algemeen
doelgroep
ervaringen
kosten

Hippische begeleiding
algemeen
doelgroep
ervaringen
kosten

Centered Riding
spaceralgemeen
spacerdoelgroep
spacerkosten
   

AANBOD

Hippische begeleiding: ervaringen

Gwendolyn:

Ongeveer 5 jaar geleden zijn de paardrijlessen van Kim op ons pad gekomen. Ik kan me nog goed herinneren hoe dat was. Ik kon op dat moment helemaal niet meer door 1 deur met Josca mijn bruine NRPS merrie. Uit de wei halen dat ging nog maar poetsen op de poetsplaats was al een ramp, dus erop willen zitten zag ik al helemaal niet zitten. Toch knaagde het rijden wel en wilde ik mijn gezonde merrie niet in de wei laten verstoffen puur omdat de communicatie tussen ons dood liep. Dus zodoende was ik op zoek naar een instructrice die mij weer kon helpen om mijn paard te kunnen rijden maar vooral begrijpen.

De eerste les van Kim bestond alleen maar uit mijn paard van de poetsplaats krijgen en longeren. Eerst maar weer eens leren om naast mijn paard te durven staan zonder te denken dat er weet ik veel wat allemaal ging gebeuren. Later bleek dat josca mijn spanningen en angsten gewoon uitte en daarom maar in het rond stuiterde. Ook bleek dat ik er niet veel aan had om maar vol van spanning op mijn paard te zitten en wachten totdat ze weer stopte. Dus zijn we aan het werk gegaan met de ontspanning in mijn lijf en het weer in vertrouwen kunnen zitten op Josca. Door de Centered Riding lessen hebben we zo eerst een nieuwe basis in mijn houding opgebouwd. En mede doordat ik weer ontspannen en met vertrouwen op Josca kon zitten ging zij ook vooruit. Later kwam daar ook het Connected Riding bij. Door het grondwerk en de oefeningen op en om het paard heb ik inmiddels met behulp van Kim weer een hechte band met Josca kunnen opbouwen. De stijgende lijn die we 5 jaar geleden hebben ingezet blijft maar voortduren. Steeds leren we weer een beetje meer. Nieuwe dingen als het roteren van je lijf, wiggelen van je benen en grondoefeningen om Josca nog soepeler te krijgen. Maar ook de ‘oudere’ oefeningen als mijn minirokje aanhouden op het paard of het niet vergeten uit te ademen komen nog regelmatig terug.

Inmiddels ben ik zelf ook helemaal aangestoken met het Centered Riding en Connected Riding virus. Zo heb ik samen met Josca de instructeursopleiding van Centered Riding behaald en volgen we ook regelmatig een clinic in Connected Riding.

De lessen van Kim hebben voor Josca en mij gezorgd voor een nieuw begin. Een begin waardoor we weer met plezier zijn gaan rijden en waardoor het eigenlijk gewoon ontzettend fijn en iedere keer weer een feestje is om te mogen oefenen met mijn paard.

 


 

"Met het paard op ontdekkingstocht naar jezelf"

 

Annemie:
Ik heb Kim een paar jaar geleden leren kennen. Mijn gevoel zei dat ik een andere weg in moest slaan m.b.t. de omgang met mijn paard. Easy, een mix Arabier x Quarter was zeer gespannen en ik ook. Mijn omgeving, rij-instructuur en ook de behandelende osteopaat gaven als advies veel met hem te werken, minimaal 3x per week te rijden zodat zijn rug sterker werd. Dit druiste tegen mijn gevoel in, Easy had een slechte rug en ik ben geen goede amazone. Ik ben op zoek gegaan naar iemand die me hiermee verder kon helpen en heb Kim gecontacteerd. Met veel geduld, grondwerk en rust is Easy een geheel ander paard, zowel in de omgang als in het werk. Hij is super gevoelig. Het is altijd actie en reactie, hij geeft precies aan wat hij prettig en moeilijk vindt. Easy is een paard met een verleden en wij bouwen nu samen een toekomst op. Het werken met Kim en Easy heeft mij op velerlei gebied nieuwe kennis en ervaring opgeleverd. De rijlessen ervaar ik tevens als therapie en de connected-oefendag is voor mij een relax-dag.

  

 

Mariëlle:

Ik kwam al een tijdje bij Kim op de oefendagen van connected riding.
Ik was al een hele tijd gestopt met paardrijden en heb niet meer de ambitie om er terug mee te beginnen maar de omgang met paarden miste ik wel enorm.
Ik vond het super om te doen, als ik het paard zag ontspannen, nadat ik eerst ontspande natuurlijk, de verbondenheid die ik voelde en op zo een diervriendelijke en respectvolle manier gebracht dat kan ik alleen maar iedereen ten zeerste aanbevelen.


Toen ik later een eigen paard kreeg en lessen bij Kim volgde wist Kim precies wat er nodig was op dat moment.
Maar wat voor mij enorm belangrijk was, dat was vertrouwen krijgen, in mijn paard en in de eerste plaats in mezelf.
En dat was net dàt wat Kim me gaf.
Ze liet me ook zien wat mijn paard me te vertellen had in zijn houding, zijn gedraging,...

Het was iedere keer weer een uitdaging voor me maar na afloop had ik een goed gevoel en had ik nieuwe handvaten aangereikt gekregen waar ik weer mee verder kon.
Een les van Kim was steeds therapie voor Michigan en mijzelf, in een sfeer van onvoorwaardelijk vertrouwen zonder oordeel.