Kampvuur sessie

"I run…
Na al die jaren van zelfontplooiing doe ik het nog steeds… ik vlucht. Hoe pijnlijk ook om er weer alleen voor te staan, liever alleen dan ongewenst of afgewezen. Het zal je dan ook niet verbazen dat ik niet zo’n groepsmens ben 😇.

Ik zal het even uitleggen. In mijn vroege jeugd heb ik ergens opgepikt dat anderen belangrijk zijn, dat je ze niet tot last mag zijn. Eigenlijk ben je dat al heel snel… iemand tot last.
Je kunt er niet “gepast” uitzien, domme dingen zeggen of vragen, en eigenlijk doe je er meestal gewoon niet (genoeg) toe.

Heftig? Nee hoor, dat is dagelijkse kost en ik ben niet de enige… Heel veel mensen zitten vast in overtuigingen. Denk bijzoorbeeld aan; “Ik moet succesvol zijn” of “Ik kan het niet”.

Mijn eigen oplossing voor deze vakkundig aangebrachte overtuigingen… RUN! Buig waar nodig en maak je onzichtbaar. Ooit was dat uiteraard heel effectief! Nu… not so much!
Deze oplossing is bovendien vele malen heftiger dan die pijnlijke overtuigingen. De cooping houdt namelijk de overtuigingen in stand.

Zo denkt iedereen dat ik alles wel alleen kan, omdat ik wegloop als ik denk de ander te belasten… guess what, dan moet je dus ook alles alleen doen. Sterker nog, mensen gaan het ook van je verwachten. Je bent immers sterk en zelfstandig.

Zo zijn er legio voorbeelden.…
Begrijp me niet verkeerd, dit mechanisme heeft me heel erg veel gebracht, maar het kost ook dagelijks heel veel. Nog steeds, ondanks alle inzichten en alle zelfkennis.

Ik schrijf dit niet omdat ik je medeleven wil. Sterker nog, daar ben ik behoorlijk allergisch voor. (Wees gewaarschuwd) Ik zie het delen van mijn eigen “messy struggles” als een kracht. Waarom? Ik ben ook maar mens, net als al die toppers die telkens weer hun weg vinden naar mijn centrum voor #persoonlijkeontwikkeling en #leiderschap."

Ik poste dit stuk online aangaande onze kampvuursessie op 15 juli.  Een sessie voor al die mensen die zich hierin kunnen herkennen. Voor jullie is er een prachtige kampvuursessie op 15 juli.

Be there 🔥
#investeerinjezelf


15 juli van 19.00 - 22.00 uur

bij EquiJoy te Ell

investering: neem iets lekkers mee voor bij de koffie en thee

informatie of inschrijving via: info@equijoy.nl

Alle evenementen