Therapie

Therapie op maat bij EquiJoy

In therapeutische sessies gaan we op zoek naar de oorzaken van de problemen die je ervaart op persoonlijk of professioneel vlak. Vaak heeft het een reden waarom dingen niet lukken, je veel stress ervaart of het lastig vindt om vooruit te komen. Ook is het goed mogelijk dat je privésituatie je werkprestaties beïnvloedt of andersom. Vaak zijn deze overpeinzingen terug te leiden naar ervaringen uit het verleden. EquiJoy helpt je om de oorzaken inzichtelijk te maken. Bewustwording is namelijk de eerste stap naar een oplossing. Een coaching of training traject helpt je vervolgens om de weg naar boven in te zetten.


Therapie kan ook op groepsniveau bepaalde moeilijkheden of conflicten blootleggen of juist wederzijds begrip kweken. EquiJoy voorziet ook in groepssessies. Elke situatie is uniek en vraagt om een gepaste benadering, daarom komen we graag in contact om jouw ervaringen te bespreken en een maatwerk traject aan te bieden.


“Geen zweverig gedoe, integendeel, juist heel transparant en direct.” - Mark van Philips

Psychodynamiek

EquiJoy put uit een groot aantal werkwijzen die onder de noemer 'Psychodynamiek' vallen. De term Psychodynamiek werd als eerste gebruikt door Sigmund Freud en betekent 'energie in beweging', wat zich uit in geestelijke of mentale kracht. We zien de Psychodynamica als het krachtenspel van je zelfbeeld, verlangens en emoties. Wanneer deze in balans en harmonie met elkaar zijn, dan zijn wij dat als persoon ook. Wanneer er echter een disbalans bestaat, dan uit zich dat in een innerlijke strijd en meer dan eens depressiviteit. Als individu ben je vaak niet bewust van deze dynamiek. Bij EquiJoy streven we ernaar het zelfinzicht en bewustzijn op deze processen te vergroten, zodat er ruimte is voor verregaande persoonlijke ontwikkeling en leiderschap.


"Het mooiste dat je kunt worden is jezelf." - Academie voor Psychodynamica

“Keer op keer sta ik te kijken van haar deskundigheid op zoveel vlakken.” - Anne van LVO

Meer informatie over Therapie bij EquiJoy?